SÅDAN RYGES EN CIGAR

Når man har købt sin cigar, er den blevet opbevaret ved en temperatur og en luftfugtighed, som levende tobaksplanter befinder sig bedst i - 20 grader og 70 procent. Hvis cigaren ikke skal ryges med det samme, skal den videre opbevares på samme måde. Cigaren skal tages ud af sit hylster og lægges i en humidor. Hvis man ikke har en humidor, kan man bede om en tom cigaræske der, hvor man køber cigarer og komme noget Oasis fugtet med destilleret vand i den. Det giver den samme effekt som en humidor. Cedertræ kan anbringes omkring cigaren. Det forstærker cigarens smag. Forskellige cigarer opbevares for sig, da nogle kan være kemisk behandlet og kan derfor afgive smag.

Før man kan nyde sin cigar, er der flere ting, man skal gøre (og ting man ikke skal gøre).

Lad mavebæltet være på. Hvis man fjerner det inden, kan man ødelægge cigaren. Hvis det skal af, så vent til cigaren er varm, og limen er opløst.

Lad være med af fugte cigaren inden den klippes. Det er en uvane, som desværre nok ikke bliver mindre udbredt, efter en vis hr. Clinton ufrivilligt har gjort reklame for denne metode. Tidligere suttede man på cigarens hoved for at blødgøre dæksbladet, så ikke det flossede. I dag kommer alle cigarer fra humidorer, og de er tilpas fugtige til, at det ikke er nødvendigt at fugte den, inden den klippes.

Klip hul i foden med en cigarsaks eller en skarp kniv i mangel deraf. Hullet skal udføres med et raskt, men forsigtigt klip. Klippet skal ligge lige før hætten ender og dæksbladet begynder, sådan at hullet er en smule mindre end cigarens diameter. Hvis hullet er for lille, vil det resultere i et dårligt træk, og tjære og nikotin vil lejres omkring hullet med en sur smag på tungen til følge. Omvendt vil et for stort hul betyde for meget og for varm røg, og smagen bliver bitter.

Cigaren tændes med en gaslighter eller ubehandlede tændstikker. Der er kemikalier i almindelige glødefri tændstikker, der afgiver smag i cigaren. Benzinlightere er strengt forbudt. Tænd cigaren ved at holde den over flammen. Cigaren må ikke røre flammen, da den høje temperatur vil forkulle cigaren og give en dårlig smag. Rotér cigaren over (ikke inde i) flammen for at antænde kanten. Sug derefter forsigtigt mens cigaren holdes over flammen, og hele fladen vil være antændt.

Pas på at cigaren ikke går ud. Smagen bliver ikke den samme ved genantænding. Tag et sug cirka en gang i minuttet så den hverken går ud eller bliver for varm. Lad cigaren være i hånden eller askebægret i mellemtiden. Kun Egon Olsen og Sorteper har den i munden hele tiden. Asken skal forsigtigt drejes af i askebægeret.

Når man er halvvejs igennem cigaren vil den ændre smag og sjældent til det bedre. Ryg derfor kun 2/3 af cigaren og sluk den ved at lave en top af aske i askebægeret, som cigaren stilles lodret i, hvor den går ud af sig selv uden at lugte.